Всеки може да закупи продуктите на дистрибуторски цени, след регистрация.
   Получавате отстъпката веднага - още с тази поръчка!  Регистрация
   За въпроси и допълнителна информация - тел.:089 88 33 727 и petya@hadzhitodev.com
   
  Начало| |Полезно|Сътрудничество|Маркетинг|Консултация|Общи условия| Контакти    © 2019, X-Digital 

   Биоактивни добавки на Корпорация "Тянши"

RU | 
НАЧАЛО ПОЛЕЗНО СЪТРУДНИЧЕСТВО ЛИТЕРАТУРА КОНСУЛТАЦИЯ


Спорт и пълноценно хранене

Импотентност. Продукти на Тянши повишаващи потенцията

Прибор за електронна акупунктура "Дун-Бао"

Антиоксиданти срещу свободни радикали

Акценти при производството на продуктите на Корпорация Тянши

Лятото и продуктите на Тянши

ИМУНИТЕТ. ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ИМУНИТЕТА

Система за възстановяване имунитета с помоща на добавките на Тянши:
  Първи етап - възстановяване и стимулиране дейността на имунната система
 1. Кордицепс: по 3 капсули сутрин, 1-1,5 часа след храна, изпиват се с 250 мл топла вода. Деца над 6 години — 1 капсула, над 12 год. — 2 капсули.
 2. Хитозан: по 3 капсули вечер 30 мин. преди храна, изпиват се с не по-малко от 250 мл вода. Деца над 6 години — 1 капсула, над 12 год. — 2 капсули.
 3. Прополис: Приема се през целия ден. Таблетките е по-добре да се смучат, вместо да се изпиват. Дозировка: деца до 10 години: по 1 таблеткa 2-3 пъти на ден; деца до 14 години:по 1 таблетка 4-5 пъти на ден; възрастни: 2 таблетки 3 пъти на ден или по 1 таблетка от 6 до 10 пъти в продължение на целия ден. Приема се 1 месец.
 4. Спирулина: по 2 капс. 2 пъти на ден, 1.5 часа след обяд и вечеря, изпити с топла вода. За деца до 12 години - по 1 капсула 2 пъти на ден. Да не се приема при бъбречна патология (остра и хронична бъбречна недостатъчност, гломерулонефрит).
  Продължителност — 2 месеца.

 5. Втори етап — възстановяване нарушения обмен на микроелементи и витамини. Важен етап, обуславящ продължителен ефект от нормализацията на имунитета.
 6. Биокалций: по 1к.л. в 250 мл вода, приема се сутрин – 30 мин. преди закуска, на малки глътки. За деца: Детски калций по 1к.л. на 100 мл вода.
 7. Биоцинк: по 2 капсули вечер - 1,5 часа след вечеря, изпива се с 250 мл вода. Деца - по 1 капсула, изпита със 100 мл вода.
 8. Вейкан: по 1 капсула, 1-1,5 часа след обяда, изпива се с 250 мл топла вода. Деца над 6 години - 1 капсула 1 път седмично.

 9. Продължителност — 1 месец.
Обща продолжителност на курса - 3 месеца.

Имунитет – защитна реакция на организма, играеща ролята на защита от чужди клетки и микроорганизми. Тук се отнасят бактериите и техните токсини, вирусите, паразитите, донорските тъкани, донорската кръв, мутиралите собствени клетки (например, раковите) и т.н.

Имунитетът може да работи с различни механизми. Отначало организмът неутрализира чуждата субстанция чрез изработването на специални активни мулекули, неутрализиращи ефекта на антигените - антитела. За изработването на антитела отговарят най-важните клетки на имунната система - лимфоцитите. Различаваме два основни вида лимфоцити, които обезпечават всяка форма на имунна защита: Т (тимусзависими ) и В ( бурсозависими ) лимфоцити. Т-лимфоцитите разрушават чуждите клетки - ракови или донорски. Това е клетъчното звено на имунитета. В-лимфоцитите осъществяват ефективно обезвреждаване на чуждите частици от разстояние, чрез изработването на молекули имуноглобулин. Това е хормоналното звено на имунитета.
При хормоналната защита на организма, процесът протича непосредствено в кръвта във вид на химическа реакция. Антителата, които са се образували в резултат на такава хормонална стимулация, могат да се съхранят за цял живот и правят човек устойчив при повторен контакт, например при варицела или рубеола. На този принцип работи програмата за ваксинации.
Т-лимфоцитите като основни компоненти на имунната защита на организма, работят по две направления – от една страна помагат В-лимфоцитите да опознаят чуждият елемент (антиген) и ги стимулират да изработят имуноглобулин за него, а от друга страна, след антигенната активация Т-лимфоцитите са способни сами директно да унищожават чуждите клетки – те са клетки-убийци, яростни защитници срещу нарушители в нашето тяло. Т-лимфоцитът унищожава чуждата клетка в пряк контакт, затова и са получили названието клетки-убийци.
Механизмът на клетъчния имунитет е открит още през 1883г. от И. И. Мечников, който доказал, че съпротивлението на организма към инфекциозни заболявания е свързана със способността на специални клетки в кръвта и тъканите да улавят и унищожават патогените. Това явление получило названието фагоцитоза, а активните клетки, «ловуващи» чуждите вещества - фагоцити. Изработката на антитела и явлението фагоцитоза представлява една част от механизма на имунитета. Има и други компоненти на имунитета, например:
 • невъзможност за проникване през кожата и лигавицата за болшинството микроорганизми - наличие в кожният секрет и киселинното съдържание на стомаха вещества, които създават неблагоприятна среда за чуждите микроорганизми;
 • присътствие в течностите на организма (кръв, слюнка, сълзи и др.) ферменти, разрушаващи микроорганизмите (например лизозим ).
Защитата на организма се провежда не само като го предпазва от попадане на чужди вещества, но също така и чрез пречистване на всички органи и тъкани от вече попаднали в тях антигени.
Пречистването – това е много важен аспект в нормализацията на имунитета! Вирусите, бактериите и техните токсини, продуктите от разграждането на бактериите се отделят в потта, слюнката, урината, изпражненията и други екскременти при достатъчно стимулиране на механизмите за пречистване на организма.
Към допълнителните компоненти изграждащи имунитета се отнася и интерферона – противовирусен протеин. Разпространява се чрез междуклетъчната течност до мембраните на здравите клетки и ги защитава от проникване на вирусни частици. Казано по друг начин - имунитетът, това е многостепенна защита на организма.
Известно е, че имунитетът може да бъде намален поради влиянието на негативни фактори. При изгаряния, преохлаждане, загуба на кръв, гладуване, травми, нарушаване целостта на кожата, увеличаване броя на циркулиращите антитела и др. В този случай, тялото става по-податливо на инфекции, а механизмите на регенерация (лечение) се затрудняват.
Продължителното подтискане работата на имунната система драстично увеличава вероятността от развитието на рак, защото раковите клетки са мутирали клетки на организма и в здравото тяло, те бързо биват разпознати от Т-лимфоцити и те ги унищожават. Недостатъчният имунитет десетки пъти повишава риска, лимфоцитите да пропуснат ракови клетки, който да се размножат и да започне метастазиране. Существуват редица препарати (имуномодулатори), съдържащи както синтетични, така и с естествени природни вещества (Кордицепс, Спирулина, Икан, Хитозан, Антилипиден чай, Биокалций), повишаващи силата на неспецифичния имунитет.
Имунитетът е като защитна система, която предпазва от въздействието на всичко, което може да навреди на организма. Това включва бактерии, гъбички, вируси и всичко, което имунитетът определи като чуждо тяло. Към тях могат да бъдат включени и трансплантираните бъбрек или сърце, пеницилин и някои други лекарства, прах и цветен прашец. В някои случаи, за непознати се считат клетки от собственото ни тяло, мутирали и загубили характеристиките си, присъщи на клетките на организма ни. Имунитетът следи, за появата на такива клетки, които са първопричинителите на рака.
По всяко време имунната система се стреми да противодейства на чуждите частици и активира целият арсенал. Ние всички сме постоянно подложени на инвазия, както от обкръжаващия ни свят, така и от нашето собствено тяло (клетките ни стареят или променят свойствата си и след това трябва да бъдат отстранени от организма, за да не започне да се развива рак).
Ние зависим от здравето на нашия имунитет, който работи непрестанно, като часовник, за да ни защити от враждебният към нас свят. Без силен имунитет, способен да уничтожи всеки наш враг, ние сме обречени на бърза смърт. В тази светлина е лесно да се разбере, че ако искате да имате отлично здраве, най-важното е да укрепват имунитета си. Неподходящият хранителен режим отслабва имунната система. Дефицитът на само един от основните хранителни продукти ни прави уязвими.
Организмът получава незаменими мастни киселини чрез храната и чрез последователност от химически реакции израбтва «полезни» и «вредни» простагландини. Действието на «полезните» простагландини е насочено към стимулиране функциите на имунитета, но по-важно е равновесието между «полезни» и «вредни» простагландини.
Храна с високо съдържание на рафинирана захар отслабва имунитета, като уврежда способността на организма да изработва нужните антитела за борба с инфекциите и че снижава способността на някои имунни защитни средства да се борят с чуждите фактори.

/по материали от Интернет/