Всеки може да закупи продуктите на дистрибуторски цени, след регистрация.
   Получавате отстъпката веднага - още с тази поръчка!  Регистрация
   За въпроси и допълнителна информация - тел.:089 88 33 727 и petya@hadzhitodev.com
   
  Начало| |Полезно|Сътрудничество|Маркетинг|Консултация|Общи условия| Контакти    © 2018, X-Digital 

   Биоактивни добавки на Корпорация "Тянши"

RU | 
НАЧАЛО ПОЛЕЗНО СЪТРУДНИЧЕСТВО ЛИТЕРАТУРА КОНСУЛТАЦИЯ


Имунитет. Възстановяване на имунитета

Спорт и пълноценно хранене

Импотентност. Продукти на Тянши повишаващи потенцията

Прибор за електронна акупунктура "Дун-Бао"

Акценти при производството на продуктите на Тянши

Лятото и продуктите на Тянши

АНТИОКСИДАНТИ
СРЕЩУ СВОБОДНИ РАДИКАЛИ

Антиоксиданти – биологически активни вещества, неутрализиращи свободните радикали, свързвайки техните свободни електрони. Антиоксидантите контролират количеството свободни радикали, образующи се в организма по естествен път и така възпрепятстват процеса на свободнорадикалното окисление на органичните вещества в организма.

Свободни радикали – атоми, групи от атоми или молекули, които съдържат най-малко един свободен електрон във външните си орбити. Електроните са отрицателно заредени частици, които обикновено се срещат по двойки, образувайки химически стабилни връзки. Ако електронът е свободен, друг атом или молекула може лесно да се свърже с него и да предизвика определена химична реакция, която може да нанесе голяма вреда на организма.

Свободните радикали присътстват в организма в неголеми количества и здравият организъм успява да ги контролира. Когато свободните радикали са в норма иммунната система ги използва при разрушаване на вируси и бактерии, други свободни радикали участват в производството на хормони и активизирането на ферментните процеси и други жизнено важни процеси.
Многото свободни радикали пораждат още по-голямо количество от тях, а това усложнява работата на организма и нанася щети. При прекомерно количество свободни радикали може да се измени генетичния код, да се наруши белтъчната структурата. Мутиращите белтъци се разпознават от имунната ситема, като чужди и тя се опитва да ги унищожи. Нарастващото количество на променени белтъци, в зависимост от ситуацията може да стане причина за възпалителни процеси, сърдечно – съдови, автоимунни, ракови и др. заболявания.
Свободните радикали са способни да разрушат клетъчната мембрана; могат да доведат до кистозни процеси, бързо стареене на организма. Освен това се намалява нивото и възможността за усвояване на калций от организма, което само по себе си води до различни сериозни заболявания.

Антиоксидантите са ендогенни (които се произвеждат от организма) и външни (екзогенни), получени от хранителни вещества, някои ензими и други биологично активни вещества. Колкото повече източници на свободни радикали ни въздействат и колкото по-продължително и интензивно е тяхното въздействие, толкова по-голям е разходът на антиоксиданти и толкова повече биологически активни вещества трябва да постъпват в организма с храната.
Източници на свободни радикали са: отработените газове, цигарения дим, смог, пестициди, хербициди и други опасни химични съединения, радиация, ултразвук, продължително излагане на слънце, интоксикации с кислород, озон и други окислители, емоционален стрес, нервен стрес, физическо претоварване, включително упражнения, спорт, аеробика, богата на наситени мазнини и консерванти храна, редица заболявания като възпаление, атеросклероза, исхемична болест на сърцето и др.
Съдържанието на антиоксиданти в тъканите намалява с възраста, с недостига на витамини (напр. хиповитаминоза A, E, P, R, интоксикация) и дефицит на микроелементи, особено цинк и селен. Въпреки факта, че в човешкото тяло, могат да бъдат синтезирани, някои антиоксиданти (пикочна киселина, глутатион, метионин, фосфолипиди), все пак основната съставка на антиоксидантна система са нутрициентите с антиоксидантно действие, идващи с храната.

Антиоксиданти са:
  • Ензими, някои от витамини и микроелементи: витамини А, С, Е, бета-каротин, ликопен, цинк, селен;
  • Хормонът мелатонин, аминокиселината таурин;
  • Някои билки - боровинки, Гинко Билоба, червено грозде (лозата и семките), зелен чай;
  • Извлечени от растения биоактивни компоненти
Антиоксиданти могат да бъдат получени от храни, като пресни зеленчуци и плодове. Но днес, със силното замърсяване на околната среда, значително по-големия стрес (увеличеният брой на свободните радикали) и значително влошаване на качеството на храните (с намален брой на антиоксиданти и други биоактивни вещества) не се получават достатъчно хранителни вещества. С приемането на биологично активни добавки, които включват антиоксиданти е възможно да се сведе до минимум въздействието на свободните радикали. Особено важна роля, в допълнение към детоксикация и защита на тялото, антиоксиданти играят в превенцията на сърдечно-съдови заболявания, рак, автоимунни заболявания, спират преждевременното стареене.
Най-важните антиоксиданти: витамин С като много мощен антиоксидант предпазва другите антиоксиданти, особено витамин Е, както и клетките на главния и гръбначния мозък. Най-активен витамин C е в присъствието на биофлавоноиди. Освен това витамин С неутрализира много от опасните вещества и играе ключова роля в имунната система. Той увеличава синтеза на интерферон - естествена защита срещу вируси и стимулира активността на имунните клетки.
Витамин А и неговият предшественик бетакаротина са мощни неутрализатори на свободни радикали. Витамин А е необходим за здрава кожа и лигавица - «първа линия на отбраната» на организма срещу враждебни микроорганизми и токсини. Той засилва имунната реакция. Бетакаротин и витамин А унищожават канцерогените, които причиняват рак, намаляват холестерола, предотвратяванат сърдечно-съдови заболявания.
Антиоксидантите защитават организма по-ефективно, когато те работят заедно - в екип, и колкото по-добре е подбран и балансиран отбора, толкова по-добра е защитата. В комплекс, антиоксидантите увеличават действието си и взаимно се защитават
За съжаление да се получи необходимото количество антиоксиданти от храната в днешно време е невъзможно, затова трябва да се добавят отвън. Голям брой естествени антиоксиданти се съдържат в продуктите на компания Тянши.

Продукти на Тянши - Антиоксиданти:
Вейкан - съдържа естествените антиоксиданти витамин Е от пшенични кълнове и бета-каротин.
Икан е богата на бета-каротин, витамин С и пентафилум.
Холикан - 100% ресвератрол - антиоксидант, получен от семките на червено грозде. По своята активност ресвератрола превъзхожда витамин E 50 пъти,а витамин - С 20 пъти.
Цинкът на Тянши е с висока степен на усвояване и антиоксидантни свойства.
Калций за деца - съдържа много витамини, а също и лецитин и таурин, които способстват за по-доброто усвояване на антиоксидантите.
Калций за подобряване на мозъчната дейност - съдържа лецитин и таурин.
Масло от иглика - съдържа антиоксиданта витамин Е.
Хитозан - като положителен йон е в състояние да се свързва със свободните радикали.
Антилипиден чай - съдържа теополифенол и пентафилум, които са антиоксиданти.

/по материали от Интернет/