ПРОДУКТИ|ВЪЗМОЖНОСТИ|ПРИСЪЕДИНИ СЕ

Универсална схема
за възстановяване

Кръг на здравето

Суперхрани

Женско здраве

Мъжко здраве

Детско здраве

Здраво сърце

Опорно-двигателен
апарат

Детокс

Релакс

Спорт
"Съхраняването на хармонията, а не оправянето на безпорядка, се явява висшият принцип на мъдростта.
Лечението на заболяването, след като вече се е появило, е все едно да копаем кладенец, когато ожаднеем,
или да ковем оръжие, когато войната е започнала."
Трактат на Жълтия император за вътрешното, около 2697г.пр.н.е.

КРЪГ НА ЗДРАВЕТО /У-СИН/
Теория за 5-те елемента


Наблюдението на непрестанно изменящите се природни явления довело древните китайски мислители до определяне на основния принцип на битието – постоянното взаимодействие на двете противоборстващи си, и в същото време неразривно свързани начала — ИН и ЯН.
ИН и ЯН са неразривно взаимосвързани, осигурявайки хармоничност и жизнеспособност, която се определя като здраве. Дисхармонията на ЯН и ИН - увеличението на едното или другото води до заболяване.
Взаимодействието на вътрешните органи се осъществява чрез движението на жизнената енергия ЦИ. Органите "ИН" — акумулират и предават енергията ЦИ. Това се плътните органи – черен дроб, сърце, далак, бял дроб, бъбреци. Органите ЯН — това са органи, в които протичат химически процеси. Те са кухи органи – жлъчен мехур, тънки черва, стомах, дебело черво, пикочен мехур.
Колебания между ИН и ЯН на всеки орган и система се допуска в известна степен, без да се нарушава равновесието. При увеличението или намалението премине тези граници - нарушава се състоянието на равновесие, възниква излишък на ИН или ЯН, което води до развитие на патологичен процес и възникване на заболяване.
Именно противоборството между ИН и ЯН поражда всяко движение в света и петте стихии (елемента): ВОДА, ОГЪН, ЗЕМЯ, ДЪРВО, МЕТАЛ. Жизнената енергия ЦИ трябва са се движи по енергийните канали с нормална скорост и непрекъснато. Такова нейно движение осигурява здраве на организма. Ако се появят блокажи от различен произход, движението на жизнената енергия се забавя или престава. При дисбаланс на енергийното поле на живия организъм възниква болест. При възстановяване на енергийния баланс настъпва оздравяване. Ако това е сторено частично, то болеста става хронична. Ако енергийното нарушение се задълбочава - болеста се обостря.
Този възглед формира концепцията У-СИН, съгласно която всички явления във Вселената се намират в постоянно движение: СИН – движение, У – пет първоелемента. Според тази система в годината има 5 сезона: есен, зима, пролет, лято и край на лятото. И по всяко време на деня и на годината ние живеем в съответствие със законите на природата. Така например, през пролетта е време на пречистване. Когато природата се събужда след дългата зима, когато сокове започват да изпълват всичко живо, включително и нас. И ако не сме подготвени за това време на годината, ние не се чувстваме много добре...
За всяка наша система, за всеки орган има време на годината, което е най-подходящо за да се погрижим за него.

ЛЯТО

Първоелемент:Огън
Преобразования:Бърз растеж. Ативизация. Красота, сила, мощ.
ОтверствиеЕзик, лице
Структура:Съдове
Емоция:Радост
Плътен / кух орган:Сърце / тънки черва
Система:Ендокринна
Допълнителна функция:Управление на психиката
Функции на сърцето:Управлява кръвта и съдовете, отделянето на пот. Съзнание, мислене. Регулира жизнените сили на организма. Отговаря за ендокринната система.
Функция на тънките черва:Приемане на преработената храна, всмукване на хранителните вещества и течностите. Разделяне на течностите на „чисти” – в далака и „замътнени” – в дебелото черво; предаване на отпадъците в дебелото черво, отвеждане от сърцето на ненужните вещества.
ПомощМинерализация; Укрепване на сърцето и съдовете
БАД (биоактивни добавки):Всички видове Калций, Биоцинк, Спирулина, Екстракт от фурми, Холикан, Вейкан, Масло от чесън, Хитозан

Лятото е бърз растеж, лятото е активизиране. Всичко през лятото протича бързо и ярко. Органът, който символизира лятото е сърцето. Сърцето е основата на живота. То представлява помпа, която изтласква кръвта и я движи по магистралните съдове. Но сърцето има и много други важни функции, освен кръвоснабдяването. Меридианът на сърцето отговаря за ендокринната система – за щитовидната, за надбъбречните жлези, сърцето е отговорно за вкусовите усещания, за речта, а доброто кръвообръщение е гаранция за нормална умствена дейност. Ние разбираме всичко това, когато гледаме пентаграмата – кой орган с кой друг е свързан, кой от кого зависи.
Сърцето, както и черния дроб, се смята за горещ орган, защото той постоянно прекарва през себе си най-горещата биологична течност – кръвта. Паралелният орган на сърцето са тънките черва. Прозорец на сърцето е езикът. Затова източните медици определят състоянието на сърцето по това, как изглежда езикът.
Колкото и да е странно, състоянието на този най-важен орган зависи от тънките черва. Сърцето се нуждае от минерализация – чрез нея правим и съдовете по-здрави. Може би знаете, че 85% от всички минерали се всмукват от през тънките черва. Внасянето в организма на всички вещества – полезни и вредни, става през тънките черва. През лятото трябва максимално да използваме тази функция на тънките черва, за да подпомогнем сърцето.
Но всичко, което правим за този деликатен орган трябва да става навреме, а не тогава, когато той започне да ни моли за помощ. С какво започваме? В Корпорация „Тянши” има препарат, който няма аналог в света – това е Биокалций, който без никакви загуби се превръща в йонна форма и се усвоява пълноценно от организма. Бъбреците, които отговарят за костната система, също се нуждаят от калций. Жените и децата започват с Детски калций, останалите – с Биокалций: по половин пакетче от 17 до 19 часа, за да може калцият да отиде в депото.
Предвиждаме минерализацията за лятото, а не за зимата, защото зимата е критичното време на годината, когато ни болят краката, когато се проявяват най-силно симптомите на остеопорозата. А през лятото полагаме предварително грижите, за да не се случат критичните дни по-късно.
Особено важно е това за хиперактивните деца или за децата, които растът твърде бързо. За да имат те пълноценна ендокринна система, да нямат проблеми с половото развитие, със здравината на зъбите, болки в краката и коленете, именно през лятото трябва да се провежда с тях пълна минерализация.
Сутринта вземаме Биоцинк – 4-6 капсули наведнъж. Също и Спирулина – започваме с 3 капсули, после 4 и 5 – сутринта на закуска. Тези, които са над 70 кг – 6 капсули. Спирулината съдържа и особена целулоза, която активизира обмяната и може да доведе до неочакван ефект – ставате по-стройни.
Какво е хубавото при приложението на програмата за контрол на теглото с добавките на Тянши? Даже, ако започнете стремително да отслабвате, няма да ви увисва кожата. Много е тъжно да видите как изглежда жена, която е положила неимоверни усилия да отслабне. Тялото може да слабее красиво, планомерно и при това да остане стегнато, само при постепенно нормализиране на теглото, което става с нормализиране на обмяната.
Минерализацията трябва да завършим с един друг много ценен продукт – Екстракт от фурми. Това е наистина един уникален продукт, който е много нужен на далака. Далакът се нуждае от леко и пълноценно желязо. За съжаление, в нашия организъм няма механизъм за извеждане на излишното желязо. Излишно може да бъде само химическото, неорганичното желязо. То се наслагва като слой ръжда на нашите магистрални съдове. Колкото по-възрастен е човек, толкова по-опасно може да бъде за него вземането на желязосъдържащи химически продукти. С нашият продукт можете комфортно и лесно да решите проблемите с червените кръвни телца. Той би помогнал също така и за еластичността на съдовете и при синдрома на хронична умора и за запълване на кръвното депо. Профилактичната доза е 1 шишенце през ден. Ако има установена анемия, може да се увеличи дозата до 1-2 шишенца на ден.
Сърцето изисква от нас да се погрижим не само за минерализацията. Добре биха му подействали продуктите, които съдържат ненаситени мастни киселини – Холикан, като е хубаво да се направи комбинация или с Вейкан или с Масло от чесън.
С какво още е характерно лятото? През този сезон е активен перикардът. Наричат го още сърдечен щит. Той също се нуждае от калций. Щитът на сърцето има нужда от минерали.
Има още един орган, който е активен през лятото. Това е т.нар. в китайската медицина Троен нагревател – система от 3 части, изпълняваща функцията на координиране и регулиране на петте главни органа. Анатомичен представител този орган няма, но функционалната му роля е голяма. Това е външен орган-фу, който е източник на жизнената енергия Ци и който има название, но няма форма. Орган, в който се обединяват всички енергийни меридиани. През лятото той е максимално активен.

Успехът се крие в СИСТЕМАТА! А системата в случая означава – последователно, орган по орган, да поставим всичко е в ред.

Извадка от лекция на д-р Елена Астапёнок


 © 2019, X-Digital