ПРОДУКТИ|ВЪЗМОЖНОСТИ|ПРИСЪЕДИНИ СЕ

Универсална схема
за възстановяване

Кръг на здравето

Суперхрани

Женско здраве

Мъжко здраве

Детско здраве

Здраво сърце

Опорно-двигателен
апарат

Детокс

Релакс

Спорт
"Съхраняването на хармонията, а не оправянето на безпорядка, се явява висшият принцип на мъдростта.
Лечението на заболяването, след като вече се е появило, е все едно да копаем кладенец, когато ожаднеем,
или да ковем оръжие, когато войната е започнала."
Трактат на Жълтия император за вътрешното, около 2697г.пр.н.е.

КРЪГ НА ЗДРАВЕТО /У-СИН/
Теория за 5-те елемента


Наблюдението на непрестанно изменящите се природни явления довело древните китайски мислители до определяне на основния принцип на битието – постоянното взаимодействие на двете противоборстващи си, и в същото време неразривно свързани начала — ИН и ЯН.
ИН и ЯН са неразривно взаимосвързани, осигурявайки хармоничност и жизнеспособност, която се определя като здраве. Дисхармонията на ЯН и ИН - увеличението на едното или другото води до заболяване.
Взаимодействието на вътрешните органи се осъществява чрез движението на жизнената енергия ЦИ. Органите "ИН" — акумулират и предават енергията ЦИ. Това се плътните органи – черен дроб, сърце, далак, бял дроб, бъбреци. Органите ЯН — това са органи, в които протичат химически процеси. Те са кухи органи – жлъчен мехур, тънки черва, стомах, дебело черво, пикочен мехур.
Колебания между ИН и ЯН на всеки орган и система се допуска в известна степен, без да се нарушава равновесието. При увеличението или намалението премине тези граници - нарушава се състоянието на равновесие, възниква излишък на ИН или ЯН, което води до развитие на патологичен процес и възникване на заболяване.
Именно противоборството между ИН и ЯН поражда всяко движение в света и петте стихии (елемента): ВОДА, ОГЪН, ЗЕМЯ, ДЪРВО, МЕТАЛ. Жизнената енергия ЦИ трябва са се движи по енергийните канали с нормална скорост и непрекъснато. Такова нейно движение осигурява здраве на организма. Ако се появят блокажи от различен произход, движението на жизнената енергия се забавя или престава. При дисбаланс на енергийното поле на живия организъм възниква болест. При възстановяване на енергийния баланс настъпва оздравяване. Ако това е сторено частично, то болеста става хронична. Ако енергийното нарушение се задълбочава - болеста се обостря.
Този възглед формира концепцията У-СИН, съгласно която всички явления във Вселената се намират в постоянно движение: СИН – движение, У – пет първоелемента. Според тази система в годината има 5 сезона: есен, зима, пролет, лято и край на лятото. И по всяко време на деня и на годината ние живеем в съответствие със законите на природата. Така например, през пролетта е време на пречистване. Когато природата се събужда след дългата зима, когато сокове започват да изпълват всичко живо, включително и нас. И ако не сме подготвени за това време на годината, ние не се чувстваме много добре...
За всяка наша система, за всеки орган има време на годината, което е най-подходящо за да се погрижим за него.

ЗИМА

Първоелемент:Вода
Преобразования:Съхраняване. Всичко, което е натрупано в предишните сезони, трябва да се използва внимателно и грижливо, за да останат сили до пролетта
ОтверствиеУши
Структура:Кости, коси
Емоция:Страх
Плътен / кух орган:Бъбреци / пикочен мехур
Система:Кръвоносна
Допълнителна функция:Управление на наследствеността
Функции на бъбреците:Наследствена - генетика. Осигуряване на детеродната способност, управление на циркулацията на течностите, образуване на кръвта, развитие на костния мозък, управление на състоянието на костите и косите. Десен бъбрек – сексуална енергия, мъжкото начало. Ляв бъбрек – наследствена енергия, гинекологични заболявания, женското начало. Отговаря за терморегулацията (в студено и горещо време).
Функция на пикочния мехур:Натрупване на течности, извеждане на шлаките и урината.
ПомощВлага; Борба с възпаленията; Хранителни вещества; Антиоксиданти; Лигавицата на бъбреците; Хормонални нарушения; Периферно кръвообръщение.
БАД (биоактивни добавки):Воден режим, Кордицепс, Биокалций, Антилипиден чай, КанЛи, Биоцинк, Tiens Beauty Duo

Бъбреците са чифтен орган, важността им за живота на човека е неоценима. Това е орган, който е свързан с генетиката, с това какви сме ние, какво предаваме на децата си. Десният бъбрек е мъжката част, носеща всичко, което е свързано с предаване на генетичната информация чрез спермата. Когато поради заболяване или друга причина се наложи отстраняване на десния бъбрек на мъж, се забелязва промяна на характера му, започват да преобладават черти, считани за женски – дребнавост, кавгаджийство, заяждане и все повече изчезват някои присъщи му дотогава мъжки качества. Същото се отнася за левия бъбрек на жената. Бъбреците отговарят за съотношението на енергиите и за усвояването на енергията. Те поддържат баланса на жизнената дейност. Отговарят също за костите, зъбите и косите. Входната врата на бъбреците е слухът. Ако слухът е намален, ако започва да тече секрет от ушите – виновни са бъбреците и някакво нарушение в техните функции.
Бъбреците са източник на енергия в нашия организъм. Хората с болни бъбреци нямат сили, болят ги краката, имат и болки в кръста. Бъбреците отговарят за общата терморегулация – дали понасяме лошо горещината или студа, повече или по-малко треперим от студ, тресе ни, т.е. как се приспособяваме към промяната на температурата. (Да си припомним, че червата също отговарят за терморегулацията, но в по-частни случаи – дали имаме топли или студени ръце и крака, например. Тогава, ако помогнем на червата да се изчистят, краката ни ще станат топли). Важността на бъбреците за жизнената дейност на човека се обяснява с това, че сгъстената енергия (Дзен), която ни се дава от родителите по време на зачатието и която ние по-късно предаваме на децата си, е разположена в бъбреците. Затова са нежелателни инфекциите на бъбреците. Нежелателен и безразборният полов живот, който води до изтощаване на енергията Дзен. Бъбреците отговарят за изработването на костния мозък, за неговата активност. Той от своя страна способства за образуването на кръвта.. Злокачествените заболявания на кръвта съвсем пряко са свързани с това, което става в бъбреците. Бъбреците извеждат шлаките и урината. Ако те не работят добре – шлаките и урината остават в организма ни и го отравят. Затова за бъбреците трябва да се грижим навреме и правилно. Защото, ако има токсичен процес, ние отравяме бъбреците си. Но заедно с това ние отравяме генетиката си, външния си вид, костите си, терморегулиращата си функция, костния си мозък. С други думи, ние провокираме възникването на тежки заболявания.
С какво можем да помогнем на бъбреците си?
Китайците разглеждат бъбреците, надбъбречните жлези и урогениталната система като единен комплекс, който е изключително важен за живота на всеки човек. В продължение на векове човек е направил доста, за да навреди на бъбреците си. Така че днес е много трудно да се намери тридесетгодишен човек с абсолютно здрава урогенитална система. Затова е много важно през зимата да се започне да се взема Кордицепс. Профилактично – даже и да няма никакви проблеми – един цикъл Кордицепс ще ни спести бъдещи такива. През зимата трябва да се пие също Биокалций. Необходимо е да се поддържа калциевият фон. Това става, ако в продължение на 2,5 месеца ежедневно употребявате който и да е от видовете калций. Ако е Биокалций на прах – ½ пак. от 17 до 19ч. Ако е Биокалций за мозъка – сутрин 1-2 капсули. Ако е Гай Бао, което е много хубаво за бъбреците – 1 табл. от 17-19ч. Много е важно да поддържат калциевия фон хората на които им намалява слуха. Приемането на калций задължително се съчетава с пиенето на Антилипиден чай. Днес изключително много са жените, които страдат от мастопатия в различна тежест. Твърде много жени вземат мерки късно. За профилактика на тези проблеми, щом сме влезли в зимата – заедно с Кордицепса, Антилипидния чай и Биокалция, вземайте капсули КанЛи. КанЛи прави отлична профилактика на урогениталната система. Освен това задържа калция в организма, не му позволява да излиза бързо, с което увеличава действието му. КанЛи намалява токсичния ефект, подобрява микроциркулацията, работи и като антиоксидант - защитава ни от вредното действие на токсините в организма ни. КанЛи се взема по 2 капсули сутрин. Изключително добро действие има КанЛи при мъжете, ако има злокачествена патология на простата.
В този сезон не бива да се отминава без внимание значението на Биоцинка за лигавицата на бъбреците, за епителните клетки на пикочния канал, за жлезите както при жените, така и при мъжете. Цинкът съще е препарат, който трябва да се пие продължително време. За съжаление, след 35-годишна възраст в организма стават определени изменения. Това поражда необходимостта от интензифициране на обмяната. За целта трябва да се прибавят и БАД, създадени да подпомагат обмяната. Компания „Тиенс” произвежда за тази цел един наистина изключителен препарат, който е включен в международния класификатор. Това е Масло от иглика. В него е постигнато идеалното съотношение между Омега-3, 6 и 9 мстни киселини. Това е точно препарат за зимата. Ако се взема редовно ще повлияе чудесно при болезнена менструация, тежък климактериум, болки в гърдите, сухота на кожата, умора, забавяне на обмяната. В острия период трябва да се вземат една седмица по 2 капс. х 2 пъти на ден. После по 1 капс. х 2-3 пъти а ден. Едната капсула непременно да се взема м/у 17 и 19ч. по време на активната работа на бъбреците. Ще забележите колко добре нормализира всички проблеми, свързани с хормонални нарушения. На хормонални нарушения са подложени жените по време на климактериума, но и жените, които не живеят пълноценен сексуален живот. Неудовлетвореността на жената от сексуалната връзка поражда в съзнанието й чувство за обида, води до мастопатия и всевъзможни изменения в хормоналната сфера. Това е онази тежка психосоматика, която води до разрив, а и до възникване на онкологични заболявания. Не можа да има хормонално равновесие, ако не се приведе в ред психосоматичния момент. Защото в главния ни мозък има невроендокринен център. Неврологическите състояния са пряко свързани със състоянието на ендокринната система, с хормоналното състояние. По-рано нашата медицина рядко се замисляше за това - в сравнение с източната медицина тя е съвсем млада. Още по-млада е психоанализата, въпреки че е съществувала още в древността. Медиците на изток казват, че няма наследствени болести – има наследствени мисли. Ние мислим така както са ни учили да мислим нашите родители, подчиняваме се на познатия сценарий. Как можем да помогнем на хормоналната система, за да работи тя добре? Трябва да й помогнем ментално и да попълним депата, от съдържанието на които се нуждаят нашата генетична система, бъбреците и урогениталната ни система. Основният фон е Антилипидния чай – много са ни нужни течности. На този фон ни трябва Кордицепс за профилактика, нужни са ни също Калций и Цинк. Да не забравяме и КанЛи. Ако добавим и Масло от иглика, това ще бъде оптималното, което можем да дадем на организма си. Ще видите, че той ще съхрани всичко и ще се възползва от това, което ние така старателно сме вложили в него. По време на първоелемента Вода трябва да отделяме особено внимание на периферната нервна система. За малките капилярни съдове, за тяхното напълване, за това как те транслират кръвта отговарят бъбреците. Защото основата на кръвообръщението – това е работата на нашите капиляри. За добрата работа на капилярите се грижи Калция за мозъка и Антилипидния чай - прекрасна комбинация.
Това, за което говорим днес, е система за профилактика и оздравяване, която на хиляди години. Тя позволява на всеки, който пожелае, независимо от неговия пол и възраст, да се погрижи за себе си. Кръгът на здравето може да ви каже много. Защото както вече сте разбрали – всичко се намира във взаимовръзка – както позитивна, така и деструктивна.

Успехът се крие в СИСТЕМАТА! А системата в случая означава – последователно, орган по орган, да поставим всичко е в ред.

Извадка от лекция на д-р Елена Астапёнок


 © 2020, X-Digital